Какво е синя светлина ?

Цифровите устройства излъчват по-високо ниво на синя светлина и това може да причини напрежение в очите, умора и може да намали нивото на концентрация . Синята светлина е най-късовълнова и винаги се пречупва преди ретината, тя потиска отделянето на хормона на съня.Фактът, че синята светлина прониква чак до ретината (вътрешната лигавица на задната част на окото) е важен, тъй като лабораторните изследвания показват, че прекаленото излагане на синя светлина може да повреди светлочувствителните клетки в ретината. Това причинява промени, наподобяващи тези на макулна дегенерация, които могат да доведат до трайна загуба на зрението.

Готови очила за четене, с Blue Light. Block технология, предназначени за работа с компютър. 

Blue Light Block пропуска оптимална пропорция синя светлина, намалява напрежението в очите и подобрява съня. Те помагат да се намали умората и паренето в очите, да се намали яркостта за по-комфортно зрение и да се подобри контраста за по-естествени цветове. Очилата Blue Light осигуряват както защита на очите, така и оптимален визуален комфорт.
Изследванията показват, че лещите, които блокират синята светлина с дължина на вълната по-малка от 450 nm (синьо-виолетова светлина), увеличават контраста значително.
Висококачествените материали гарантират висока издръжливост, здравина и максимална функционалност.

Затвори
×
×

Cart

Buy for 30.00 лв. more and get free shipping